Jemný Vařicí Systém Čokoláda
Systém Gentle-boil SchoKo 2.0 je instalován tam, kde byla evaporace vždy nejefektivnější—mezi vířivkou a chladičem mladiny. To je podobné podmínkám, které v minulosti poskytoval takzvaný Kuehlschiff (anglicky Cooling tun), pouze zde probíhá proces v uzavřeném systému, bez vystavení kyslíku. Pivovarníci se mohou těšit na finální produkt s dokonalou pěnou a výjimečnou stabilitou chuti. Spotřeba energie činí méně než 1 litr topného oleje na 100 litrů mladiny (přibližně 1 galon topného oleje na 26 galonů mladiny). Díky tomu, že vakuová evaporace nyní může probíhat při 80 °C (176 °F), lze eliminovat opětovné ohřívání jakékoliv rezervní teplé vody. Díky úplnému využití tepla z evaporace je množství teplé vody generované v kondenzátoru evaporace výrazně sníženo.